neděle 21. září 2014

Ďábel v kiltu

Autor: Sue-Ellen Welfonder

 

Kniha: Ďábel v kiltu

 

Žánr: romantika, mystika, Skotsko

 

Anotace: Peklo nebylo nikdy tak sladké...
Linnet MacDonnellová je nejmladší ze sedmi sester a nikdy nepatřila ke krasavicím rodiny. S jejími ohnivě rudými vlasy, ostrým jazykem a podivným darem vidění ji za manželku nikdo nechce. Jediný, kdo o ní projevil zájem je šlechtic s pověstí ďábla, vznešený Duncan MacKenzie z Kintailu. Otec nabídku zapřísáhlého nepřítele přijal, a tak Linnet nemá jinou možnost než vstoupit do svazku s mužem, o němž se tvrdí, že svou první choť zavraždil a nemá ani srdce ani duši.
Nevlídný a pyšný Duncan MacKenzie chce od své nové nevěsta pouze jediné - aby využila svého zvláštního daru a zjistila, zda je malý Robbie skutečně jeho syn. Nikdy nečekal, že Linnet půjde za hlasem svého srdce, zažene temnotu v jeho hradě světlem a smíchem a roznítí prudký požár v jeho krvi. Jak se mohla opovážit se mu vzpírat a svádět k citu ďábla, jakým byl on! K citu, jehož se obával nejvíce ze všechno - k lásce... 

 

Moje hodnocení: Duncenova bývalá manželka byla zlá žena, která předtím než se zabila řekla svému manželovi, že jeho syn není jeho syn. 

Na druhou stranu Linnet pochází ze sedmi sester a nikdy nepatřila mezi krasavice a navíc měla jistý dar, kterého se většina obávala. Když se to Duncen doví, rozhodne se pojat Linnet za manželku. Ale jak se zdá, škoda pro Linnet :-(, Duncen netouží po naplnění manželství. Chce hlavně využít její dar vidění a zjistit tak, zda je Robbie jeho syn, či ne.

Tak to by bylo lehké nastínění nejdůležitější události v knize. To, jak si pomalu bude Linnet nacházet cestu do mysli i srdce Duncena a roznítí v něm, podle mě žár a ne požár, jak se píše v anotaci, což je docela vtipné.... :-))))

Jůůůů, to je ďábel, co? :-)

Ale možná se mýlím a ona v něm zažehne přímo požár..... :-), naštěstí mi stránky knihy neshořely, takže to tak žhavé asi nebylo, ale opak je pravdou, rozhodně v knize na pár žhavých a milostných situací narazíte. Ale jak to vypadá, Duncen se po sexu, ano sexu, pro něj to milováni nebylo, moc chovat neumí a tak většinou bude Linnet po milování nešťastná........nebo ne? :-) 

Tato kniha je moc hezky napsaná a čtivá, takže máte-li rádi romány o skotských horalech, já tedy ano, tak doporučuji k přečtení.......

 

Hodnocení v %:  za mě 90%. Tuto knihu mám ráda a taky se k ní vracívám, abych si přečetla své oblíbené pasáže. 

Žádné komentáře:

Okomentovat