sobota 16. srpna 2014

Nebe lásky pro všechny sestry....

Autor: Nora Roberts

Kniha: Nebe mé lásky 

Žánr: romantický, drama, 

Anotace: Tři sestry, které se neznají, mají podle závěti svého otce spolu strávit celý rok na ranči, jinak by o značné dědictví přišly. Na samotě a jen ve společnosti dělníků se pokouší sžít světácká Tess, plachá Lily a praktická Willa. Jenže to, co začíná mladé ženy stmelovat, není pouze touha po bohatství nebo láska ke trojici mladých rančerů, ale především strach. Strach z někoho, kdo obchází kolem…

 

 

 

 

 

 

Moje hodnocení:  Příběh tří sester Willi, Lily a Tess nás zavede na ranč k jejich společnému otci. Ten žije na ranči z jednou ze svých dcer, Willou, ale moc si ji nevšímá a nevidí na ní nic dobrého, ani to, jak se snaží, aby se mu zalíbila (tvrdě dře na jeho ranči do umoření). Už předtím odkopl své 2 manželky i s dcerami. Když umře a dojde ke čtení závěti, dozvídají se, že všechny 3 zdědí stejný díl ranče, ale musí na něm spolu žít 1 rok.

Nebe plné lásky

Ze začátku se moc rády nemají, zvláště Willa a Tess, k tomu na ranči někdo zabíjí a vykuchává dobytek a později i lidi. Žijí ve velkém napětí. Lily navíc utíká před svým násilnickým ex-manželem. Mohl by to být on, kdo na statku páchá takové hrozné věci? 

Všechny tři také poznávají zde na ranči své lásky. Lili se zamiluje do polovičního Indiána, který žije na ranči od svých osmi let. Tess zase padne do oka Nate, právník a vykonavatel poslední vůle, který má svůj ranč v sousedství. A Willa se zamiluje do Bena, který taky vlastní ranč a navíc je uveden v závěti, jako dohlížeč nad Willou, která byla ustanovena správcem ranče.

Jak tohle všechno dopadne, zda se podaří Lily odprostit od svého bývalého manžela, vypátrají vraha dobytka i lidí, kdo za tím stojí? Znají dotyčnou osobu, nebo se na scéně objeví další člověk? A najdou nakonec všechny sestry nebe své lásky? To si určitě přečtěte. 

Rozhodně doporučuji přečíst knihu, než se podívat na její filmové zpracování, to bylo pro mě velkým zklamáním. Kniha je mnohem, mnohem lepší, tak rychle do čtení..... :-) 

Filmové zpracování pod názvem: Pod nebem Montany
Obálka knihy z roku 1997

 

Žádné komentáře:

Okomentovat