pondělí 18. srpna 2014

Na čem záleží?


Autor: Emily Giffin

Kniha: Na čem záleží

Žánr: společenský román

Anotace: Tessa Russová udělala to, před čím ji matka tolikrát varovala: vzdala se vlastní kariéry, aby se mohla plně věnovat manželovi a dětem. Považuje své rozhodnutí za správné, i když to z ní v očích okolního světa udělalo typickou bohatou paničku z předměstí. Ve společnosti podobně situovaných žen sice intelektuálně strádá, ale bere to jako nutnou cenu, kterou je třeba zaplatit za šťastný rodinný život.Valerie Andersonová je právnička a svobodná matka šestiletého Charlieho, který nikdy nepoznal svého otce. Tolikrát už se spálila, že na milostný život – a vlastně i na přátelství – úplně rezignovala. Je to pro ni vědomá hra na jistotu: když člověk od života nic nečeká, nemůže být zklamán.Obě ženy bydlí na tomtéž předměstí, ale mají jen velmi málo společného. Vlastně je spojuje jen láska, kterou cítí ke svým dětem. Neochvějné vědomí, že vědí, na čem v životě záleží. A následně i tragická událost, která jejich osudy proplete na tolika rovinách, že by si to nikdy nedokázaly představit.



 Moje hodnocení: Je to moje druhá kniha z pera této spisovatelky a opět je psaná ze dvou pohledů. U předchozí knihy z pohledu matky a dcery a v této knize z pohledu Tessy a Valerie, chcete-li manželky a milenky, podváděné a podvádějící, ale přece jen mají něco společného jsou to matky, které by pro své děti udělaly cokoli.

Příběh nás na začátku zavede na oslavu výročí Tessy a Nicka, když jejich oslavu přeruší pager a Nick se musí dostavit do nemocnice k pacientovi. Tam Nick poznává Valerii a jejího synka Charlieho, jemuž se stala nehoda. Na oslavě kamarádových narozenin spadl při opékání buřtů do ohně. Teď má popálenou ruku a část obličeje. 

Jak se zdá, mezi Nickem a Valerií se pomalu bude vytvářet něco, co neskončí zrovna dobře pro Tessu a její rodinu. Nick bude čím dál více času trávit s Valerií a jejím synem Charliem. Tessa si bude pomalu všímat změn chování u svého manžela, už ji nebude volat tak často z práce, jak doposud a taky se z ní bude vracet čím dál později a taky se párkrát na Tessu utrhne.

Když na něj Tessa uhodí, co se děje, nejdřív se snaží zapírat, ale nakonec se ke všemu přizná. Jak se s tím vším Tessa vyrovná? Půjde ještě zachránit jejich manželství, nebo se Nick rozhodne žít život s Valerií?
Podaří se Nickovi ziskat opět Tessyno srdce?
To si určitě přečtěte v knize nabité emocemi, láskou, nenávisti, zrady, zklamání a možná i odpuštěním.
Tato kniha mě opravdu dostala už od samého začátku. Při čtení jsem měla pocit žaludku na vodě a soucítila s oběma hlavními hrdinkami, i když víc s Tessou. Každopádně tahle kniha ve mně určitě nějaký pocit zanechala a určitě si děj vybavím, když se třeba za pár měsíců, někdo o ní zmíní. Prostě příběh ze života.........

Žádné komentáře:

Okomentovat