pondělí 28. července 2014

Autor: Sandra Brown

Kniha: Tichý muž

Žánr: společenský román pro ženy

Anotace: Komorní příběh se odehrává v jižním Texasu za hospodářské krize třicátých let. Ella vede malý penzion, stará se o autistického syna, čelí každodenním starostem a od života už nic neočekává. Vše se změní, když se do jejího penzionu přistěhuje nový nájemník. Cestu k sobě nacházejí pomalu a opatrně... I krátký vztah někdy může být osudový, když do hry vstoupí láska!

 

 

 

Moje hodnocení:  Tento příběh se odehrává v Texasu během hospodářské krize ve 30.letech 20. století. Majitelka penzionu Ella Baronová, je vdova, která má autistického syna. Jak už bylo řečeno, vede malý penzion, kde má pár nájemníků. Do penzionu se nastěhuje nový nájemník, Davud Rainwater. Ze začátku si Ella ani nepřípouští, že by k něčemu mezi nimi mohlo dojít. Vede si svůj život a hlavně se musí starat o svého synka. Ale citům se nedá poroučet a tak se mezi nimi vytváří vztah. Jak Ella později zjišťuje, je David smrtelně nemocný. O Ellu se zajímá i místní syn otce, který má ve městě velkou váhu, ale ta jej odmítá. 

Jedou, když si vyjede Ella se synkem a Davidem do města, Dojde k napadení Elly neodbytným ctitelem. Jelikož se právě David nenachází poblíž, stane se to, že Ellyn syn, útočníka zabije. 

To už se kniha blíží pomalu ke konci a jelikož David ví, že umře, vezme vinu na sebe, aby ochránil jejího synka před zavřením někde v nemocnici pro duševně choré. A tak je David ve vězení. Ella se s ním snaží spojit, ale on to odmítá, A ještě jedno tajemství v knize najdete, ale to už Vám neprozradím. Vlastně několik tajemství.....

Kniha i když je smutná, je moc pěkná a dočtete se z ní i spoustu zajímavých věcí, co se týká vládního programu USA na podporu během hospodářské krize. 

2 komentáře:

  1. Tož Jani, já spíš tak celkově - jsi šikovná!!! Nechceš zkusit něco v IT? Jinak já tuhle literaturu už moc nečtu, přesedlala jsem na historickou... Ale Sandru Brownovou mám ráda, tak to se podívám...

    OdpovědětVymazat